Hestene

Oppdrett av Pura Raza Española

HESTENE


Her finner du litt info om hestene vi har på gården..Vår facebookside finner du her.

Eplehagen PRE

Quincalla V

Calificado PRE hoppe f. 1998 d. 2018

e. Banquero XII             u. Salerosa XII

Oppdretter: Dehesa De Yeguas,S.C.A.

Quincalla V ble importert fra Spania i juni 2013. Fra tidligere hadde hun fått fem føll som befinner seg i fem forskjellige land; Spania, England, Tyskland, Belgia og Sverige. Hun er heterozygot skimmel og har flere fargede føll etter seg. Hos meg har hun fått to sorte føll med Nocivo. Begge er hos sine nye eiere her i Norge.


Quincalla var ikke innridd da jeg kjøpte henne, og siden hun var 15 år da jeg kjøpte henne har jeg ikke ridd henne inn etter at hun kom til Norge. Hun kan være litt sky mot fremmede mennesker, men hun er tvers igjennom snill! Hun elsker å bli stelt med og hun er enkel å transportere og håndtere! Som mamma til føllene sine er hun helt super! Føllene hennes virker til å bli veldig tillitsfulle og trygge individer.


I april 2018 fikk hun sitt tredje føll med Nocivo og åttende føll totalt. Det ble et skimmelt hingsteføll, Han ble allerede solgt i juli til de som har helbroren hans. Det er planlagt at han flytter til sin nye eier i desember/januar.   


Quincalla har en egen gruppe på facebook der du kan finne mer info, bilder og videoer av henne og avkommene hennes.

Gandula A

PRE hoppe f. 2012

e. Claudio Vives        u. Belchitana A

Oppdretter: Ganaderia Antares SL

Første gang jeg så Gandula var høsten 2015. Da stilte hun på det svenske PRE championatet. Jeg husker jeg var imponert over hvor rolig hun virket selv om hun var ute på utstilling for første gang. Gandula ble importert til Sverige som åring via Kara PRE. Og det var fra dette stutteriet jeg kjøpte henne høsten 2016.


På det svenske championatet i 2015 oppnådde Gandula 93,25 poeng. Hun beveger seg med god takt og balanse. Hun er en kvikk og nysgjerrig frøken som liker å være med der det skjer noe. Hun er veldig oppmerksom på kroppsspråk og det er en fryd å jobbe med henne fra bakken.


Da jeg kjøpte henne var hun blitt sittet på noen få ganger. Jobben med innridning har fortsatt hos meg. Hun er en lettlært frøken som det er gøy å utdanne!


Sommer 2017 ble hun drektig med Nocivo og i mai 2018 fikk hun sitt første føll. Eplehagens Isadora heter føllet (borket av farge).

Nocivo

PRE hingst f. 1999

e. Majestuoso V                 u. Nociva

Oppdretter: Marquez De Velilla

Nocivo kom til Norge i januar 2012. Mars samme år ble han stilt på  kåring for spesialraser på Starum. Han ble 2. premiert med 1 i kvalitet. Han stilte med kjøreprøve, siden han var kjørehest i Spania. Som 5 åring (2004) vant han maratonkjøring tospann på SICAB med sin parhest Mulato (også svart PRE hingst). I 2012 og 2013 ble Nocivo stilt på ulike show i Norge med gode poengsummer og gode plasseringer. Han er også stilt på PRE champeonater her i Norge i 2012, 2014 og 2017 og blitt nr 3 alle gangene av de eldre hingstene. I 2017 fikk han reservechampiontittel rideprøve blant de eldre hingstene og hoppene. Han fikk også beste bevegelser og beste rideprøve blant hingster 7 år og eldre. På sine eldre dager blir Nocivo omskolert til dressurhest og i 2016 ble han startet i dressur for 1. gang i en alder av 17 år. Startene gikk i LB.. Planen var å få til flere starter i 2017, men tiden strakk desverre ikke til med bedekniger og annet ved siden. .


Nocivo har to registrerte PRE avkom i Spania. I Norge har han 17 avkom så langt. Tre av de er registrert i ANCCE.. Han har også et føll som er regisistrert som Welsh partbred. Et av PRE føllene født i 2017 er ikke registrert enda. I 2018 kom to PRE føll etter han og ett barockpintoføll.. Disse føllene er under registrering..


Nocivo har en egen gruppe på facebook der du kan finne mer info, bilder og videoer av han og noen av avkommene hans. 


Høsten 2017 ble Nocivos fargegenkode klar, og det viste seg at han er bærer av pearl gen!


Nocivos fargegenkode: ggEEaaPrlp

Fabrice

Norsk varmblodsrideh. vallak f. 1997

e. Vechta                           u. Fabianca

Oppdretter: Ellen Schmedling

Fabrice kom inn i mitt liv våren 1999. Da var han 2 år og hingst. Siden har han alltid vært der. Han ble kastrert høsten da han var tre år.Jeg både kjørte og rei han inn og Fabrice har blitt en super allround hest. Han har vært trent i dressur, sprang, western, kjøring og mye turridning opp igjennom årene. Og sammen har vi vært gjennom en lang reise innen ulike kunnskaper om trening og omgang med hest. Da han var 6 år fikk han diagnosen progressive ethmoidalt heatom (en svulstlignende sak som vokser i nese/bihuler). Denne diagnosen har medført mange besøk på hesteklinikk med ct, operasjon, kontroller med endoskopering, trepaneringer, formalinbehandlinger etc. Fortsatt er han like grei å stikke med sprøyte som han alltid har vært.


Fabrice er super å bruke som førerhest med håndhest. Både unge og gamle hester får være med Fabrice på tur med jevne mellomrom. Hingsten Nocivo har i perioder vært med han som håndhest en gang i ukentlig. Fabrice er også glad i å leke og det er som oftest han som setter i gang løping med hopp og sprett i luftegården. Han leker gjerne med føllene og gir de en grundig opplæring i kløkunstens regler. For tiden er Fabrice på utlån. Gjøvik rideskole lånte han fra januar 2018 til august 2018.. Etter det lånte Stall Alina han fram til februar. Nå er han hjemme igjen.

Emperatriz LXV

PRE hoppe f 2008

e: Revoltoso XXIX      u. Emperadora

Oppdretter: HNOS Marti Verdia

Emperatriz er født hos Yeguada Paco Marti, men ble solgt til Gestüt Schloss Amerang allerede 5 mnd gammel. Hun vokste opp på dette stutteriet som ligger sør i Tyskland.  Etter å ha fulgt henne via stutteriets sider et par år, dro jeg ned høsten 2016 for å hilse på henne. Noen uker senere ankom hun Brumunddal. Hun har født tre føll på Amerang. Alle tre er borket (buckskin)som hun selv. De befinner seg i Tyskland, Mexico og USA. Emperatriz ble importert til Norge drektig med Tarzano GSA. Føllet kom til verden i august 2017. Det var hingsteføllet Eplehagens Banderas. Han er brun og bærer av pearl gen. Banderas er til salgs!


Planen er å ri inn Emperatriz så hun kan veksle mellom å være ridehest og avlshoppe. Arbeidet med å forberede henne på å bli ridehest vil så smått starte høsten 2017. Jeg håper det går etter planen. Grunnlaget ligger der, da hun er veldig tillitsfull til mennesker. 

Fjeld Viola

Norsk kaldblodstr. hoppe f. 1999

e. Lykkegutten                  u. Rans Pila

Oppdretter: Per-Ole Bjerknæs

Viola kom inni mitt liv første gang i 2005. Jeg har solgt henne og kjøpt henne tilbake, samt hatt henne ute på fôr. Men siden 2011 har hun bare vært hos meg. Hun er følsom og lett ridehest med mye motor og store steg. Dessuten er hun veldig trygg i trafikken. Jeg har enda ikke møtt et motorisert kjøretøy som kan vippe henne av pinnen. I flokken er hun en tydelig sjef. De andre hestene har respekt for henne, men hun gir de også en fin trygghet.


Hun har fått tre føll i mitt eie. Violas Capitana var hennes første føll. Hun måtte jeg dessverre avlive pga benbrudd da hun var 1 år gammel. Hennes andre føll, Violas Isabella, er solgt til Eidsvoll. 2/7-17 fikk Viola et hingsteføll. Violas Oreo heter han. Han ble solgt.og våren 2018.


Viola trenes i dressur og ris på tur. I perioder har vi også trent sprang for avvekslingens skyld. Viola er veldig morsom å jobbe fra bakken, da hun er veldig oppmerksom på kroppsspråk.
Copyright @ All Rights Reserved