Hestene

Quincalla V

Calificado PRE hoppe f. 1998 d. 2018

e. Banquero XII             u. Salerosa XII

Oppdretter: Dehesa De Yeguas,S.C.A.

Quincalla V ble importert fra Spania i juni 2013. Fra tidligere hadde hun fått fem føll som befinner seg i fem forskjellige land; Spania, England, Tyskland, Belgia og Sverige. Hun er heterozygot skimmel og har flere fargede føll etter seg. Hos meg har hun fått to sorte føll med Nocivo. Begge er hos sine nye eiere her i Norge.


Quincalla var ikke innridd da jeg kjøpte henne, og siden hun var 15 år da jeg kjøpte henne har jeg ikke ridd henne inn etter at hun kom til Norge. Hun kan være litt sky mot fremmede mennesker, men hun er tvers igjennom snill! Hun elsker å bli stelt med og hun er enkel å transportere og håndtere! Som mamma til føllene sine er hun helt super! Føllene hennes virker til å bli veldig tillitsfulle og trygge individer.


I april 2018 fikk hun sitt tredje føll med Nocivo og åttende føll totalt. Det ble et skimmelt hingsteføll, Han ble allerede solgt i juli til de som har helbroren hans. I januar 2019 flyttet han hjem til storebror Octan. I desember 2018 ble Quincalla avlivet. Hun vil alltid ha en spesiell plass i hjertet her.  


Quincalla har en egen gruppe på facebook der du kan finne mer info, bilder og videoer av henne og avkommene hennes. Jeg håper facebookgruppen hennes kan leve videre via avkommene hennes. 

Gandula A

PRE hoppe f. 2012

e. Claudio Vives        u. Belchitana A

Oppdretter: Ganaderia Antares SL

Første gang jeg så Gandula var høsten 2015. Da stilte hun på det svenske PRE championatet. Jeg husker jeg var imponert over hvor rolig hun virket selv om hun var ute på utstilling for første gang. Gandula ble importert til Sverige som åring via Kara PRE. Og det var fra dette stutteriet jeg kjøpte henne høsten 2016.


På det svenske championatet i 2015 oppnådde Gandula 93,25 poeng. Hun beveger seg med god takt og balanse. Hun er en kvikk og nysgjerrig frøken som liker å være med der det skjer noe. Hun er veldig oppmerksom på kroppsspråk og det er en fryd å jobbe med henne fra bakken.


Da jeg kjøpte henne var hun blitt sittet på noen få ganger. Jobben med innridning har fortsatt hos meg. Hun er en lettlært frøken som det er gøy å utdanne!


Sommer 2017 ble hun drektig med Nocivo og i mai 2018 fikk hun sitt første føll. Eplehagens Isadora heter føllet (borket av farge).

I mai 2020 fikk hun sitt andre føll. Et rødt hoppeføll etter Ole Cruz. Desverre endte det med avliving eter en drøy uke med intensiv oppfølging av føllet. 

Nocivo

PRE hingst f. 1999

e. Majestuoso V                 u. Nociva

Oppdretter: Marquez De Velilla

Nocivo kom til Norge i januar 2012. Mars samme år ble han stilt på  kåring for spesialraser på Starum. Han ble 2. premiert med 1 i kvalitet. Han stilte med kjøreprøve, siden han var kjørehest i Spania. Som 5 åring (2004) vant han maratonkjøring tospann på SICAB med sin parhest Mulato (også svart PRE hingst). I 2012 og 2013 ble Nocivo stilt på ulike show i Norge med gode poengsummer og gode plasseringer. Han er også stilt på PRE champeonater her i Norge i 2012, 2014 og 2017 og blitt nr 3 alle gangene av de eldre hingstene. I 2017 fikk han reservechampiontittel rideprøve blant de eldre hingstene og hoppene. Han fikk også beste bevegelser og beste rideprøve blant hingster 7 år og eldre. På sine eldre dager blir Nocivo omskolert til dressurhest og i 2016 ble han startet i dressur for 1. gang i en alder av 17 år. Startene gikk i LB.. Planen var å få til flere starter i 2017, men tiden strakk desverre ikke til med bedekniger og annet ved siden. .


Nocivo har to registrerte PRE avkom i Spania. I Norge har han 17 avkom så langt. Tre av de er registrert i ANCCE.. Han har også et føll som er regisistrert som Welsh partbred. Et av PRE føllene født i 2017 er ikke registrert enda. I 2018 kom to PRE føll etter han og ett barockpintoføll.. Disse føllene er under registrering..


Nocivo har en egen gruppe på facebook der du kan finne mer info, bilder og videoer av han og noen av avkommene hans. 


Høsten 2017 ble Nocivos fargegenkode klar, og det viste seg at han er bærer av pearl gen!


Nocivos fargegenkode: ggEEaaPrlp

Fabrice

Norsk varmblodsrideh. vallak f. 1997

e. Vechta                           u. Fabianca

Oppdretter: Ellen Schmedling

Fabrice kom inn i mitt liv våren 1999. Da var han 2 år og hingst. Siden har han alltid vært der. Inntil slutten av juli 2020. Da endte han sine dager her på hjemme på gården. Fabrice ble kastrert høsten da han var tre år.Jeg både kjørte og rei han inn og Fabrice han ble en super allround hest. Han ble trent i dressur, sprang, western, kjøring og mye turridning opp igjennom årene. Og sammen var vi gjennom en lang reise innen ulike kunnskaper om trening og omgang med hest. Da han var 6 år fikk han diagnosen progressive ethmoidalt heatom (en svulstlignende sak som vokser i nese/bihuler). Denne diagnosen medførte mange besøk på hesteklinikk med ct, operasjon, kontroller med endoskopering, trepaneringer, formalinbehandlinger etc. Han kom gjennom alt dette uten noen gang å få sprøyteskrekk.


Fabrice var super å bruke som førerhest med håndhest. Både unge og gamle hester fikk være med Fabrice på tur med jevne mellomrom. Hingsten Nocivo var i perioder med han som håndhest en gang i ukentlig. Fabrice var også glad i å leke og det var som oftest han som setter i gang løping med hopp og sprett i luftegården. Han lekte gjerne med føllene og ga de en grundig opplæring i kløkunstens regler. Gjøvik rideskole lånte han fra januar 2018 til august 2018.. Etter det lånte Stall Alina han fram til februar 2019. Vel hjemme igjen ble han selskapshest for Eplehagens Banderas. De siste årene hadde han PPID i tilegg til PPEH. Etter forsøk på medisinering av PPID en stund, besluttet jeg å la han ende sine dager her hjemme. 

Emperatriz LXV

PRE hoppe f 2008

e: Revoltoso XXIX      u. Emperadora

Oppdretter: HNOS Marti Verdia

Emperatriz er født hos Yeguada Paco Marti, men ble solgt til Gestüt Schloss Amerang allerede 5 mnd gammel. Hun vokste opp på dette stutteriet som ligger sør i Tyskland.  Etter å ha fulgt henne via stutteriets sider et par år, dro jeg ned høsten 2016 for å hilse på henne. Noen uker senere ankom hun Brumunddal. Hun har født tre føll på Amerang. Alle tre er borket (buckskin)som hun selv. De befinner seg i Tyskland, Mexico og USA. Emperatriz ble importert til Norge drektig med Tarzano GSA. Føllet kom til verden i august 2017. Det var hingsteføllet Eplehagens Banderas. Han er brun og bærer av pearl gen. Banderas er til salgs!


Vinteren 2017/2018 startet innridningingen av Emperatriz. Siden jeg var gravid og hun drektig med Nocivo ble dette arbeidet satt på pause etter at jeg hadde ridd henne ti ganger. I mai 2019 kom Eplehagens Gloria til verden. I juni 2020 ble Emperatriz bedekt på nytt med Nocivo. Høsten 2020 kom jeg endelig igang igjen med utdanningen av Emperatriz. Jeg vil jobbe jevnlig med Emperatriz frem til januar. Etter det skal hun få konsentrere seg om drektigheten sin. 

Fjeld Viola

Norsk kaldblodstr. hoppe f. 1999

e. Lykkegutten                  u. Rans Pila

Oppdretter: Per-Ole Bjerknæs

Viola kom inni mitt liv første gang i 2005. Jeg har solgt henne og kjøpt henne tilbake, samt hatt henne ute på fôr. Men siden 2011 har hun bare vært hos meg. Hun er følsom og lett ridehest med mye motor og store steg. Dessuten er hun veldig trygg i trafikken. Jeg har enda ikke møtt et motorisert kjøretøy som kan vippe henne av pinnen. I flokken er hun en tydelig sjef. De andre hestene har respekt for henne, men hun gir de også en fin trygghet.


Hun har fått tre føll i mitt eie. Violas Capitana var hennes første føll. Hun måtte jeg dessverre avlive pga benbrudd da hun var 1 år gammel. Hennes andre føll, Violas Isabella, er solgt til Eidsvoll. 2/7-17 fikk Viola et hingsteføll. Violas Oreo heter han. Han ble solgt.og våren 2018.


Viola trenes i dressur og ris på tur. I perioder har vi også trent sprang for avvekslingens skyld. Viola er veldig morsom å jobbe fra bakken, da hun er veldig oppmerksom på kroppsspråk. Under ridning gir hun en fantastisk fin rytterfølelse!Seni Regenta

PRE hoppe f. 2003

e. Carlo-Seni                 u. Jefa III

Oppdretter: Yeguada Senillosa

Seni kom hit mai 2019. Først på utlån fra Benedikte Løvdal. I juni 2020 ble hun min. I juni 2020 ble hun også drektig med Eplehagens Octan.


Senillosa stutteriet er sterkt representert på topp 100 listene over avlsindekser som stamboken utarbeider hvert år og bare det gjør det spennende å avle på denne flotte hoppen. I tillegg er hun hoppe med godt lynne og god ridbarhet. På utstilling har hun også gjort det bra. I 2017 ble hun reservechampion blant de voksne hoppene på Campionato Starum. På Campeonato Starum 2019 var hun ikke i utstillingskondisjon, men deltok likevel. Hun fikk nest beste poengsum for bevegelser blant alle hestene! Og det var deltagere fra både Danmark og Sverige.


Seni er mor til tre hoppeføll. I 2021 venter vi føll etter henne og Eplehagens Octan. 

Banderas

PRE hingst f. 2017

e. Tarzano GSA   u. Emperatriz LXV

Oppdretter: Eplehagen PRE

Eplehagens Banderas ble født her på gården like etter midnatt 8/8-17.

Planen var opprinnelig å selge han. Men så ville alle aktuelle kjøpere kastrere han. Noe i meg sa at jeg burde vente å se om han kunne være verdt å avle på. Nå blir han her inntil videre. 


Han er meldt opp til avlsvurdering og vi venter bare på at situasjonen rundt Covid-19 skal bli slik at det er mulig å få hit en spansk veterinær til å gjøre avlsvurderingen. Enn så lenge trenes han jevnlig og er så vidt igang med innridning. Planen er å sitte noen ganger på han i løpet av høsten 2020. I tillegg trenes han i longering, tømmekjøring, leies på tur, mønstringstrening, bomarbeid, miljøtrening mm. Mest mulig allsidig arbeid for å styrke han og gjøre han klar for et liv som ridehest. Og kanskje avlshest?


Høsten 2020 måler han 163 cm høy. Slutthøyde blir kanskje 165-166 cm? Så langt er han en veldig trivelig hingst som elsker å bli puslet og stelt med. Han har aldri vært bitete av seg og helt fra han har vært liten har han satt pris på kos og børsting. 

for å styrke han og gjøre han klar for et liv som ridehest.