Om

Foto: Willard foto

Om meg


Min hesteinteresse startet i ung alder, men det var først i januar 1988 jeg startet på mitt første ridekurs. Fra litt før den tid har jeg nesten hatt daglig kontakt med hester hele veien. Min første egne hest kjøpte jeg i 1996. Året etter var jeg ferdig utdannet Dyrepleier ved Norges veterinærhøgskole. Opp igjennom årene har jeg i perioder jobbet med hest i tillegg til å ha hest som hobby. Jeg har jobbet på gård med oppdrett av travhester (1 år), stall med trening av "problemhester" (1/2 år) og jeg har jobbet på hesteklinikk ( 5-6 år). For tiden jobber jeg 100 %  stilling på en smådyrsklinikk. Når det gjelder trening av hest, så går det mest i dressurridning og turridning. Jeg har også noe erfaring med kjøring, sprang og western. Det viktigste for meg er at hestene skal trenes til å kunne omgås mennesker på en sikker måte og at det skjer en positiv utvikling i treningen med dette i grunnen.


Eplehagen PRE 

Etter mange år med hest startet jeg med oppdrett av PRE i 2014.Min første PRE kjøpte jeg i november 2011. Det var PRE vallaken Descarado CXCIX som jeg tidligere samme år hadde trent opp etter en skade. I 2013 kjøpte jeg calificado hoppen Quincalla V fra Spania. Året etter kjøpte jeg den sorte PRE hingsten Nocivo av samme dame som jeg kjøpte Descarado av. Påfølgende år fikk jeg meg oppdretterkode i ANCCE og navnet Eplehagen PRE ble til. Navnet kommer av den ene innhengningen til hestene som har to gamle epletrær og derfor kalles eplehagen.


Høsten 2016 kjøpte jeg den borkete (buckskin) hoppen Emperatriz LXV fra Tyskland. Like etter kjøpte jeg også en palomino hoppe med navnet Gandula A fra Sverige. Samtidig med kjøp av disse to nye hoppene tok jeg det tunge valget om å selge Descarado. Sommer 2017 flytter han hjem til sin tidligere förrytter som bor i nærheten av meg. I tillegg til PRE hestene mine har jeg varmblodsridehesten Fabrice som jeg har eide siden 1999 og kaldblodshoppen Fjeld Viola som kom inn i mitt liv i 2005.


Mitt mål er ikke å avle stort i antall, men å avle sunne føll med godt eksteriør, godt lynne og gode bevegelser. Jeg ønsker å gi føllene et godt grunnlag for god holdbarhet og godt samspill med sin nye menneskelige partner. Trygg omgang med mennesker fra de er født og bevelgelse i flokk på områder med varierende underlag skal bidra til dette. Oppdrettet er et hobbyoppdrett, og tanken er å avle 1-3 føll i året. Det er viktig for meg at jeg kan følge opp føllene på en god måte fram til de drar til sin nye eier.

Foto: Elisabeth H. Landløpet